Renkleri çoğu zaman kendi zevkimize göre seçeriz. Seçtiğimiz renkler karakterimizi yansıttığı gibi üzerimizde olumlu ya da olumsuz etkilerde oluşturur. Renklerin karakterlerine birlikte bakalım.
KIRMIZI: Canlılık,enerji dinamizm ve seksepalitenin rengidir. Giyen kişide ataklığa sebep olur. aynı zamanda iştah açar. Bu yüzden yiyecek firmaları logolarında kırmızı tercih eder.
YEŞİL: Duygusal bir renktir. Kalbi etkilediği söylenir. Güven verici renktir. Üzerinde yeşil renk olan kişiye daha çok güvenildiği ispat edilmiştir. Bu yüzden bankalar logolarında yeşil renk kullanır. Aynı zamanda huzur rengidir. Yaratıcılığa sebep olur.Lokantalar mutfaklarında yeşil renk bulundurur.
SİYAH: Çoğumuzun bildiği gibi karamsarlığı ve hüznü temsil eder bu renk fakat bazılarında siyah giymek bir tutkudur. Siyah aynı zamanda gücü ve tutkuyu temsil eder. İş adamlarının siyahı tercih etmesi bu yüzdendir. Ve iç çamaşırlarında siyahın kullanılması tutkuyu artırır.
MAVİ: Sınırsızlığın rengidir. Sakinleştirici renktir. Kanın akışını yavaşlattığına inanılır. Bu yüzden nazar boncuğu mavidir. Okul duvarlarının mavi olduğu okullarda çocukların daha az yaramazlık yaptığı gözlenmiştir. Mavi giyen kişi kendisini rahat ifade edebilir.Bu yüzden iş görüşmelerine giderken üzerinizde mavi bulundurmanız iyidir.
LACİVERT: Bu renk otoriteyi temsil eder. Giyen kişiye özgüven hissi verir ve kişi kendisini karizmatik hisseder.İnsanların üzerinde başarılı hissi uyandırır.
MOR:Bu renk göründüğü kadar sevimli değildir aslında. Bilinaltımızı korkutan renktir. İntihar edenlerin çoğunun en beğendiği renktir. Aynı zamanda zenginliğin rengidir.
PEMBE: Sevimliliğin,neşenin,canlılığın rengidir pembe.Rahat hissettiren ve rahatlatan renktir. Bu yüzden mağazalarda satış temsilcileri müşteriler rahat hissetsin diye pembe giyer.
SARI: Zeka ve pratikliğin rengidir. Geçiciliğin,ayrılığın ,hasretin sembolüdür. Fazla dikkat çekicidir. Taksiler bu yüzden sarıdır.
KAHVERENGİ: Toprağın rengi. Dikkat çekici olmadığından fazla tercih edilmesede kahverengi insana hız katar. yapılan araştırmalarda duvarları beyaz olan bir sergi salonunu gezen insanlar duvarları kahverengi olan sergi salonunu daha hızlı gezmişlerdir.
Bir cevap yazın