Ata Demirer’in eskiden yapmış olduğu Korsan Tv’yi çoğumuz biliyoruz. Çok eğlenceli ve eşi benzeri olmayan değişik bir konseptti. Orada canlandırdığı tiplemelerden biri olan Veteriner Niyazi Gül, bu defa beyazperde de karşımıza çıkıyor. Filmde Demirer’in kemikleşmiş kadrosundan Demet Akbağ, Ayşenil Şamlıoğlu gibi isimler yer alırken, Şebnem Bozoklu ve Levent Ülgen gibi oyuncular da başarılı performans sergiliyorlar.
Filmin hikayesi Ata Demirer’e ait olurken, senaryosu ise kendisi de dahil olmak üzere Vedat Özdemiroğlu, Öğünç Ersöz ve Cihan Ceylan tarafından yazıldı. Filmin genel öyküsünden bahsedecek olursak; geçmişte Veterinerlik yapan, şimdilerde ise profesör olup Üniversitede ders veren Niyazi Gül’ün komik halleri anlatılıyor. Niyazi Gül, aynı zamanda dedesinin mirası olan, mucize olarak gördüğü bir formül üzerinde çalışmaktadır.
Film, ilk sahnelerinde Niyazi Gül’ün çocukluğuna kadar inerek karakteri detaylı bir şekilde anlatıyor. Sultan Şahmerdan ve Rıza Kabakoz karakterleri ise filme renk katıyor. Bu üçlü arasında daha ortaya çıkmayan bir formülün yarışı başlar.
Filmin göze batan sahneleri ise Şahmerdan ile Şebnem Bozoklu’nun canlandığı Hediye karakterlerinin abartı boyutuna ulaşması. Filmin bazı bölümlerinde seyirciyi sıkmaktan başka bir şey yapmıyorlar. İzmir’de çekilen filmin yönetmenliğini daha önce Eyvah Eyvah filminin de yönetmenliğini üstlenen Hakan Algül yapıyor. Müziklerini Cem Yıldız’ın yaptığı Niyazi Gül Dört Nala filminin finali ise oldukça başarılı sonlanıyor. Bütün abartılara, yer yer sıkılmalara rağmen finaliyle seyirciyi tatmin edebilecek bir film izliyoruz.
İyi seyirler…
ata demirer levent ülgen ve demet akbağ başarılı bir oyuncu bu rolun altından çok kolay kalkacagını düşünüyorum.