8 sene önce Kanal D’de yayın hayatına başlayan Çok Güzel Hareketler Bunlar, şimdilerde izlediğimiz birçok oyuncunun önünü açtı diyebiliriz. Günümüzde birçok benzeri yapılsa da ÇGHB’ın yeri her zaman farklı oldu. Bu programdan çıkan yeteneklerden bazıları olan ve artık 3 Adam olarak anılan İbrahim, Eser ve Oğuzhan’ı bireysel kariyerleriyle de izlemeye başladık. Eser’i sunucu ve jüri üyesi olarak görürken, Oğuzhan’ı ise yaptığı güzel şarkıları ve düetleriyle biliyoruz. Sıra artık İbrahim’e gelirken onu da ÇGHB’da kalem arkadaşı olan Zeynep Koçak ile birlikte senaryosunu yazdıkları filmin başrolünde görüyoruz.
İbrahim Büyükak, 3 Adam arasında bence mizahı en güçlü ve en sempatik olanı. Bu nedenle filmin senaristi olması ve başrolde olması film için büyük avantaj. Küçük Esnaf adını verdikleri filmde birçok ünlü oyuncu da yer alıyor. Tabi ki BKM filmin yapımcılığını üstlendiği filmde Gupse Özay ve Cengiz Bozkurt öne çıkan oyunculardan bazıları. Gelelim filme… Zeynep Koçak’ın ödüllü bir kısa filmi olmasına ve İbrahim’in ise espri yeteneğinin güçlülüğüne rağmen filmdeki eksiklikler göze çarpıyor. Kısa zamanda daha zekice hikayeler ortaya çıkarabilen ikili, iş 2 saate yakın bir sinema filmine gelince açıkçası biraz çuvallıyor.
Küçük Esnaf, 10 sene önce babası tarafından terk edilen Berhudar’ın hikayesini konu alıyor. Klişe bir konu olarak birçok filmde gördüğümüz “sevdiği kızın başkasıyla evleneceğini öğrenen erkeğin mücadelesi” bu filmde de bulunuyor. Bunun yanı sıra babasını kaybettiğini öğrenirken aynı zamanda kendisine kalan borçları da ödemek zorundadır. Tüm bu sıradanlıklara katlanabilecekken abartılı oyunculuklar filme bir tekme daha vuruyor. Bazen sade ve hafif oyunculukların da güldürebileceği çoğu projede ne yazık ki unutuluyor.
Özetle Küçük Esnaf’ı değerlendirecek olursak; elbette yer yer güldüren, birçok filme kıyasla bel altı komedisinden uzak duran ancak bilindik hikaye ve uzun saatinin kurbanı olan orta halli bir film olmuş.
İyi seyirler…
Bir cevap yazın