İksir: Dedemin Sırrı Film Yorumları

Hollywood filmlerinde çok sık izlediğimiz insanlar ve animasyonların aynı projede yar aldığı filmlerden biri de bizim ülkemizde çekildi. Ancak İksir, kendi türündeki filmlerden baya geride kalıyor.

Yönetmenliğini Birkan Uz’un yaptığı İksir filmi, teknik olarak The Smurfs filminden benzerlikler taşıyor. Film, hayvanlarla konuşma ve yönetme gücü veren iksirin peşindeki iki adamın ve onları engellemeye çalışan insanların hikayesini anlatıyor.

İksir – Dedemin Sırrı, bir sonraki sahnede ne olacak dedirtmeyen, epeyce sıkan basit bir film olmuş. Filmde Keremcem’i oynatarak onun hayranlarından filmin bütçesi kurtarılmaya çalışmış. Oysa Hollywood yapımı bu tarz animasyon filmlerini, yetişkinlerde severek izliyor. İksir, sadece çocuklara hitap eden bir film. Ayrıca animasyon karakterlerle insanların aynı sahnede oldukları anlar görüntü olarak zayıf kalıyor. Reklamlarda daha gerçeksi teknikler kullanılıyor.

Ama film kullanılan teknik açısından Türkiye’de bir ilk olarak geçiyor. İksir’in animasyon karakterlerinin oluşturulması ve teknik açıdan hazırlanması 1 sene sürdü. Animasyonların tüylerinin hazırlanması bile 6 ayda gerçekleştirildi. 500 bilgisayar kullanıldı ve 2160 saat çalışıldı.

Filmde Cansu Tosun, Keremcem, Seda Güven, Oğuz Oktay, Bülent Şakrak ve Bülent Çolak rol alıyor. Böylesine iyi oyuncular filmde yer almalarına rağmen başarılı olmayı başaramıyor.

iyi seyirler…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.