Facebook Hesabı Nasıl Silinir?

Facebook hesabınızı bir daha kullanmak istemiyorsanız ve bir daha hiçbir şekilde erişme ihtimalinizin olmamasını istiyorsanız, yapmanız gereken Facebook hesabınızı dondurmak değil, tamamen silmek.

Dondurma işlemi, hesaplarını geçici olarak devre dışı bırakmak isteyenler için hazırlanmış. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra hesabınız yeniden açılıyor ve kapatmak mümkün olmuyor. Bunun için hesabı silmek en geçerli çözüm. Ancak unutmamanız gereken ise hesabınızı sildikten sonra bunun geri dönüşünün olmaması. Tamamen silinen hesabınız Facebook’tan kaldırılıyor. Yöneticisi olduğunuz sayfalarının ve grupların başka yöneticileri yoksa sayfalar kapanıyor. Sayfalarınızın kalmasını istiyorsanız, silme işlemini gerçekleştirmeden önce başka yöneticiler atamayı unutmayın.

Facebook Hesap Silme

Facebook hesabınızı silme işlemine başlamak için önce hesabınızda ki tüm uygulamaları silmeniz gerekiyor. Facebook hesabınız silme talebinden sonra, iki hafta boyunca hesabınızda herhangi bir hareket olması gerektiğini bildiriyor.

Facebook hesabını silmek için, ekranın sol tarafında ki uygulama merkezi seçilir. Daha sonra uygulama merkezinin uygulamalarım menüsüne giriş yapılır. Buradaki uygulama kutucuklarına x işareti tıklanarak hepsi kapatılır. Tüm uygulamalar kapatıldıktan sonra hesabınızı kapatmanızı isteyip istemediğinizi soran bir onay kutucuğu çıkacaktır. Onay penceresinden “Hesabımı Sil”seçeneği işaretlendikten sonra işlem devam edecektir. Devam ettiğinizde sizden şifre ve güvenlik kodu istenecek ve bu işlemleri yaptıktan sonra, Facebook hesabınız silinme işlemi için sıraya alınmış olacaktır.

Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra, 2 hafta boyunca hesabınızda hareket olmaması lazım. Eğer hesapta hareket olursa, yukarıda sayılan işlemleri tekrar yapıp, 2 hafta daha beklemeniz gerekir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.