Malezya, Singapur, Almanya, Tayvan ve Japonya…Bunlar siber saldırganlar tarafından iPhone 5S tanıtımıyla eş zamanlı olarak gerçekleştirilen bir e-mail sahtekarlığından en çok etkilenen ülkeler. Türkiye’deki birçok kullanıcının da zarar gördüğü olay internet kullanıcılarının Murphy Kanunları arasında yer alan temel kurallardan birine dikkat etmemesi yüzünden gerçekleşti: ‘Eğer bir şey gerçek olamayacak kadar iyiyse, büyük ihtimalle gerçek değildir.’
Trend Micro tarafından yapılan tespitlere göre olay şu şekilde gerçekleşti: Kullanıcılara Apple Store üzerinden geliyormuş gibi görünen e-postalar gönderildi. Bu e-postalarda kullanıcılara en yeni Apple iPhone 5S ve iPad modellerini kazandıkları müjdeleniyor ve ödülü almak için tıklamaları gereken bir link veriliyordu. Bu linke tıklayan hevesli kullanıcılar sahte bir siteye giriş yaparak kullanıcı bilgilerini sanal sahtekarların insafına bırakmış oldular. Sonuç olarak dolandırıcılar hepsi de sahte olan bir e posta, bir gönderici adresi ve bir site hazırlayarak farklı ülkelerden birçok internet kullanıcısının bilgilerini ele geçirdiler.
Siber saldırganların popüler konular üzerinden böyle senaryolar düzenleyerek kullanıcıların bilgilerini ele geçirmesi ilk kez olmuyor. Başta Güneydoğu Asya ülkeleri olmak üzere birçok ülkeyi hedef alan bu saldırı ve benzer saldırılardan korunmak için internet kullanıcılarının bilinmeyen kaynaklardan gelen mesajlara itibar etmemeleri gerekiyor. Söz konusu ürün ne kadar cazip görünürse görünsün bedava ürün vaat eden mesajları görmezden gelmelisiniz.
Bir cevap yazın