Yine yerli yapımı bir korku filmi ile karşı karşıyayız., Hikaye de hiç şaşırtıcı değil. Çünkü yine cin üzerinden işleniyor.
Azem: Cin Karası, 30 Mayıs yani bugün vizyona giren yeni bir film. Filmin tek güzel tarafı gerçek bir hikayeden esinlenilmesi olmuş. Film, Düzce’de bir köyde geçiyor. Filmin ismi olan Azem, Türkçede “Savunucu” anlamına geliyor. Arap yarımadasında da sıkça kullanılan eski bir büyünün de ismi oluyor.
Filmin başrollerinde Vine Fenomeni olan Memelimestan ismiyle tanınan Eylül Öztürk ve Zeki Şen yer alıyor. 1954 senesinde bu köyde yaşanan bir cin olayı anlatılıyor. Film gerçekte olayın yaşandığı, senelerdir kapıları bile açılmayan o evde çekilmiş.
Filmin konusu özetle şöyle: genç bir çifte bir miras kalıyor. Onlarda hafta sonu o evi görmek için Düzce’ye gidiyorlar. Dışarıdan bakıldığında evde hiçbir tuhaflık görünmese de Azem büyüsünün yapıldığı senelerdir hiç ellenmeyen bir evdir. Çift, ilk gördüklerinde pek beğenmeseler de en azından bir geceyi o evde geçirmek isterler.
1 ay içinde çekimleri tamamlanan bu filmin çekildiği ev, film ekibini de ürküttüğü için önceden bir hocaya okutulmuş. Düzce deki bu köyde kışın pek fazla insan olmadığı için film ekibi oldukça tedirgin bir şekilde çekimleri tamamlamış. Ama şu kadarını söyleyeyim, filmin çekim aşamasında yaşanan olayların bile ortaya çıkan işten daha korkutucu olduğuna eminim. Yerli korku filmlerine zaten bu kadar çok önyargı varken, 2 kişiden ibaret basit bir film çekmek gerçekten deli işi olmuş.
Bir cevap yazın