2013 Nissan Terrano Tanıtıldı

Nissan, Dacia/Renault Duster temelli yeni modeli Nissan Terrano’yu 21 Ağustos 2013’de Hindistan’da düzenlediği özel bir etkinlikle tanıttı. Nissan Terrano’nun prototip versiyonu hakkında birçok casus fotoğraf sızdırılmıştı. Aracın üretim versiyonuyla prototip modeli arasında hiçbir fark olmadığından tasarımı da kullanıcılar için sürpriz olmadı. Genel tasarım hatlarıyla platform arkadaşı Duster’ın izinden giden 2013 Nissan Terrano yeni alaşım jantları, bir parça modifiye edilmiş tavan rayları ve karartılmış kapı direkleri gibi farklılıklar sergiliyor.

Kabin içi yenilikleri olarak direksiyon ve havalandırmalardan, gösterge panosunun üzerindeki yeni depo bölmesinden ve ses sisteminden söz edilebilir.  Bunlara merkezi konsolu ve orta konsolla kapı panellerindeki suni ahşap kaplamaları da ekliyoruz ve sonuç itibarıyla kabin içerisinde çarpıcı bir değişiklik olmadığını görüyoruz. Yeni ön ızgara tasarımı sayesinde yeni bir yüze sahip olan 2013 Nissan Terrano daha büyük stop lambalarıyla geliyor. Ön farları da daha büyük olan aracın diğer özellikleri ise yeniden şekillendirilmiş arka plaka tutucu ve karartılmış pencere sütunları.

Araçtaki değişikliklerden bazıları muhtemelen Eylül ayında tanıtılması beklenen Dacia Duster makyajında da yer alacak. Nissan Terrano’nun kaputunun altında 105 beygir gücünde 1.6 litre benzinli ve 1.5-litre dCi motor yer alıyor. Dizel versiyonun 2 farklı varyantı ise 85 ve 110 bhp güç çıkışı sunuyor. Nissan’ın yaptığı açıklamaya göre araç siparişlere 1 Eylül’de açılacak, satışlar ise bu tarihten 1 ay sonra başlayacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.