Ateş Ve Bitkisel Tedavisi…

Ateş bir hastalık değil fakat bir hastalığa ait belirtidir. Vücut ısısının yükselmesiyle ortaya çıkar. Normal vücut ısısı 36.6 ve 37.2 derece arasındadır. Yetişkin bir insanın vücut ısısı 38.9 derecenin ütüne, bir çocuğunda 39.4 derecenin üstüne çıkmadıkça endişeye yer yoktur.

Beynin hypothalamus adıyla adlandırılan bölümü, vücut ısısını, vücut ısı kaybını düzenleyerek dengeler. Zararlı mikroplar vücuda girdiğinde, bağışıklık sistemi proteinleri devreye sokarak beynin bu bölümüne vücut ısısını yükseltmesini söyler.

Yüksek ateş kalple ilgili problemleri olan insanlar için ciddi sorunlara yol açabilir. Çünkü yüksek ateş kalple ilgili problenleri olan insanlar için ciddi sorunlara yol açabilir. Çünkü yüksek ateş kalbin fazla çalışmasına sebep olur ve bu sayede kalp düzensiz atar, kalp krizi riski çoğalır. Yüksek ateş aynı zamanda hamileliğin ilk üç ayında da bebeğe zarar verebilir. 40.5 derecenin üstündeki uzun süreli  ateş vücutta su kaybına ve beyinde tahribata yol açar.

Gerekli Vitamin Ve Mineraller

  • A vitamini yetişkinler için bir hafta boyunca alındığında, yüksek ateş karşısında çok faydalı olur. İki yaşın üstündeki çocuklarda ve hamilelerde, günde günlük doz iyi ayarlanmalıdır.
  • C vitamini vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur ve ateşi düşürür.
  • Günde üç kez iki kapsül alınan sarmısak, doğal bir antibiyotik etkisi yapar.

Şifalı Bitkiler

  • Kedinanesi çayını günde iki kere içerseniz, yüksek ateşiniz düşer.
  • Karahindiba çiçeği katkılı kedinanesi çayı da ateşinizin düşmesinde faydalı olur.
  • Lobelia bitkisi kendi başına da etkili olabilir. Her dört saatte bir yarım çay kaşığı lobelia ekstresi içmek ateşin düşmesine faydalı olur.
  • Mor kozalak çiçeğinden yapılan lapa, ateşin düşmesinde faydalı olur.
  • Meyan kökü, kekik ve civarperçemi çayının karışımı da ateşin düşmesine yardımcı olur.

Uyarı: Meyan kökünü yedi günden fazla kullanmamak gerekiyor. Meyan kökü yüksek tansiyonu olanların da uzak durması gereken bir bitki.

Karadiken, mor kozalak çiçeği, zencefil, çemenotu tohumu, akırkarha çiçeği ve dut kökü ateş düşürücü özelliği olan bitkiler arasında yer alıyor.

Öneriler

Ateşiniz yükseldiğinde mutlaka dinlenin. Ani sıcaklık değişikliklerinden uzak durun. Toksinleri atmak ve su kaybını önlemek için bol bol sıvı gıdalar tüketin.

Bolca su ve meyve suyu için, ateş düşene kadar katı gıdalardan uzak durun.

Ateşiniz 38.9 derecenin üstüne çıkmazsa, vücudunuzu kendi haline bırakın. Bu vücudunuzun enfeksiyonla mücadele etmesine ve toksinlerden kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Eğer ateşiniz 38.9 derecenin üstüne çıkarsa, (çocuklarda 39.4 derece) hekiminize başvurun.

Ilık banyo yapın.

Ateşli çocuğa kesinlikle aspirin vermeyin.

Eğer ateşle beraber aşağıdakilerden herhangi biri görülürse derhal hekime başvurun;

  • Sık idrara çıkma, idrarda yanma ya da kanama.
  • Titreme ve üşüme.
  • Şiddetli baş ağrısı.
  • 24 saati aşkın süren ishal.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.